Formula 1 2015 sezonunun başlamasına sayılı günler kala Türkiye yayın hakları belirsizliğini koruyor.
D smart’ın 3 yıllık anlaşmasının bitmesiyle beraber, Saran Holding farklı kanallar ile görüşmeler yapmaya devam ediyor.
Sezonun başlamasına sadece 1 hafta kaldı ve konu hakkında yeni bir bilgi ve haber yok.
Sizlerden gelen yoğun sorular ve içimizdeki Formula 1 sevgisiyle beraber bugün yayın haklarının sahibi Saran Holding’e gittik ve bir görüşme gerçekleştirdik.
Görüştüğümüz yetkili, kanallar ile yapılan görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Bizde kendisine sezonun başlamasına sadece 5 gün kaldığını hatırlattık.
‘Kanalların’ hangileri olduğunu sorduğumuzda detayların en geç cuma gününe belli olacağını söylediler. Söyleyebileceğimiz tek şey yayın haklarını almak isteyen tek şirketin D-Smart olmadığı.
Detayları öğrendikçe sizleri haberdar etmeye devam edeceğiz.
Güncel: 11.03.2015 14:30
Bildiğiniz gibi bu gün, Formula 1 Yayın Hakları için özel sayabileceğimiz bir gün. Çünkü TRT ve D-Smart dönemlerindeki anlaşmalar, ilk yarışın koşulacağı haftanın çarşamba gününde imzalanmış ve duyurulmuştu.
Saran Holding’den bir yetkili ile bu gün saat 14:30 sularında yapılan görüşme sonrasında Formula 1 yayınlarıyla ilgili olarak maalesef yeni bir gelişme olmadığını öğrenmiş bulunuyoruz.
Kanallar ile yapılan görüşmelerin aynı hızda devam ettiği, bir yandan yayının şifreli platformlarda olmasının tepki çektiği, diğer yandan ise diğer kanalların döviz kurlarındaki dalgalanmalar dolayısı ile, yayın haklarını alma konusuna temkinli yaklaşmalarına neden olduğu belirtildi.
Peki Şimdi Ne Olacak?